PS vara och inte vara

Igår hade jag möte på UR med min kommande handledare där. Praktiken börjar inför förrän i april, men skönt att redan nu veta vad som komma skall. Jag kommer att få vara researcher för programmet. Ska bli riktigt intressant att se hur det redaktionella arbetet går till på en TV-station i äkta Public Service-anda! Passande nog har vi seminarium nästa vecka om Public Service i förändring och jag har precis läst klart en artikel om "Public Service-broadcasting to public service media". Vår grupp skall inrikta oss på hur PS ser ut i Australien.

Det är mycket prat om huruvida PS skall fortsätta finnas, eller om all media skall bli privat och kommersiell. Skulle detta verkligen fungera? Hur skall då mångfalden tillgodoses i vårt avlånga pluralistiska land? Finns några riktigt bra argument till att ta bort PS helt och hållet (bortsett från att vi skulle slippa TV-licensen)?

Klockan är 17.25. Nu tar jag helg och funderar i stället på hur jag ska välja mellan Let´s Dance och Så ska det låta, som har säsongspremiär i kväll.. återigen ett val mellan PS och kommersiell TV :)


Uppdatering

Tåget tillbaka till Kungliga hufvudstaden går om några timmar. 
Jag har åkt på en nysförkylning.
I morgon är det möte på UR som gäller!
Avloppet funkar fortfarande som det ska, enligt R.
Har varit supersocial.
Guddottern är helt underbar!
Har äntligen fått tummen ur och skaffat ny mobil.

På återseende..


Krig en journalistisk problematik

Idag hade vi föreläsning om journalistik i krig och vilken makt medierna har för att påverka hur krig framställs. Ganska läskigt att tänka på att det som yttras i medierna kan påverka hur folk ställer sig till krig på olika platser i världen. Huvudregeln är att objektiviteten alltid lyser med sin frånvaro när det gäller journalisters krigsrapportering och man ska inte tro på allt man ser på TV eller läser i tidningar, hur verklighetstroget det än ser ut!

Nu blir det hem till familj och vänner några dagar för att smälta allt som har med journalistiska villkor att göra. Har köpt nya Cosmo för att få lite lättsmält läsning att varva filmerna i  I-poden med på hemresan:)

Klart!

Men nu får vi inte gå barfota i badrummet på två timmar pga ett starkt medel som steriliserar.. jaja nu funkar det iaf. Stackars man i 40-årsåldern att behöva åka ut o göra skitjobb (bokstavligt talat) såhär vid niotiden på en onsdagskväll.. men vi e glada att han finns! Tack blåställsgubbe för att vi får duscha ikväll!

Nu är han här..

.. han är ute och letar efter bästa platsen för att dra upp sin slang från bilen... vi bor på vån 3 i ett gigantiskt hus.. hojhojhoj hoppas han lyckas..  vi vill duscha..

Inga lätta rör att ha o göra med

Detta börjar likna en spännande följetång på Vasagatan. Efter åtskilliga samtal till lägenhetsfolk lyckades R äntligen få dem att förstå att det faktiskt är stopp i avloppet, vilket ganska snabbt, helst igår, bör åtgärdas. Det kom tillslut en blåställsgubbe och började pumpa i avloppen, men efter någon kvarts försök gav han upp och ringde nån polare som ska komma hit och spola rent rören. Han har ännu inte kommit. Nu har äcklet från brunnen spridit sig ut på golvet. R lyckades iaf rädda våra schampon som stod på golven. Som tur var!

Förmiddag

Jag fick sovmorgon. Eller, jag ställde ju klockan, men det kom ingen blåställsgubbe och ringde på ialla fall så det blir nog inget rensande i rören idag heller. Jag ska iväg på föreläsning tätt följd av ett referatskrivande med deadline 18.00 och R skulle ha personalmöte ikväll. Vid sådana tillfällen är huvudnycklar bra att ha för vaktmästare..

Får bli en speeddusch så vattnet bara hinner täcka halva badrummet.. 2an får vänta.


R som i Rörmockare

Det är stopp i vårt avlopp. När man spolar i toaletten stiger vattnet i golvbrunnen. Äckligt vatten som lämnar efter sig svart sot. R lekte römockare, hällde kaustiksoda i brunnen, men det hjälpte inte. Inte ens efter två försök. Med två långhåriga tjejer boendes tillsammans kanske det vore förutspått.  Det jobbigaste är att man inte kan duscha och knappt vågar göra nr 2. Tänk om skiten inte skulle spolas ner och man till råga på allt måste börja håva i herr Ulrik!
Nä. Vaktmästaren tillkallades och lovade att fixa, men vi har inte sett röken av någon rörkrökare.. hoppas han inte dyker upp i morgon bitti. Jag har ju sovmorgon!

Forts. följer..


Sol i Stockholm

image1a

Nybrokajen förra våren.. snart sitter vi där igen. Äter glass. Med nya solbrillor. Mys. Våren är på väg.

XOXO

RSS 2.0