Helg

Jag tar helg en dag före alla andra. Måste ju hinna fixa, städa, handla och greja inför finbesöket i morgon!

Idag har vi haft genomgång av PM:et. Det gick väl hyfsat. Det var ingen som direkt hade stora planer inför Masterterminens huvuduppgift. Man kan med andra ord ta det med ro, det är ju trots allt ett bra tag kvar.. Vi tog med oss läraren ut i Gustaf Adolfs- parken på Ö-malm och satt i solen och diskuterade, riktigt nice i det soliga höstvädret!
Nu är ialla fall denna kurs slut och på måndag börjar nästa. Metodkurs. Som om man inte har läst nog med metoder i tidigare utibldning.. fast nu handlar det mycket om journalistisk metod så det blir nog bra ändå.

I morgon kommer som sagt finbesök! Och jag har varken städat, fixat eller grejat, bara handlat. Tur att hennes tåg inte kommer in förrän 13 i morgon. Ställa klockan med andra ord :)

1,5 radavstånd

Mitt PM till Masteruppsatsen blev inget vidare.. 3-5 sidor stod det i anvisningarna precis som om kvantitet skulle ha någon betydelse i det här fallet. Mitt blev nästan 3, med 1,5 radavstånd. Såg på internwebben att fler haft samma problem. Det tar liksom mer än 2 dagar att planera ett 30-poängs arbete som ska utföras under halvår.. Ska bli intressant att diskutera det i morgon, måste ta tag i och läsa de andras nu så jag inte behöver känna mig helt oförberedd på genomgången i morgon..

Idag har jag lärt mig vägen till Cecilia och en fin gångväg runt en sjö i närheten. Hennes mammas toksöta Yorkshire var med och man bara smälte!

xoxo

Utmaning!

Ok, nu är det så här va, alla ni som bloggar som jag, vi "periodare", eftersom jag blivit iaf lite duktig senaste veckan så utmanar jag er att också blogga på! Så kul att läsa varandras ju! Ni kan ju alltid skriva om vad ni lärt er för dagen :)

Haha idag har jag lärt mig att pannkakor inte är nån snabbmat (lite fusk, det visste jag nog innan egentligen..) men det tar tid att steka!

Jag har även lärt mig att det är bäst att kavla upp ärmarna när man äter pannkakor med sylt, särskilt om man har vit tröja på sig...

Förövrigt kan jag meddela att det inte är lätt att få ihop ett PM på 3-5 sidor om hur mitt 30-poängs Masterarbete ska te sig.. hoppas jag får lite mer klarhet i det när jag träffar läraren i morgon..

Något visare..

Idag har jag lärt mig att hela senaste Scrubssäsongen finns på Youtube.
Igår lärde jag mig att det finns en bakdörr att gå ut igenom på Sergelbiografen.
Imorgon tänkte jag att jag ska lära mig om den form som jag har i ett köksskåp är ugnsfast.. hur vet man det?

Idag har jag lärt mig..

.. jag har den uppfattningen att varje dag lär man sig något nytt. Tänk liksom hur mycket klokare, intressantare, mer allmänbildad och händig man blir om man tänker så! Det behöver ju inte betyda att man ska gå in för att råplugga 56:ans gångertabell, sitta i timmar och traggla med pianot eller försöka komma över 1,90 i höjdhopp varje dag, utan bara ta vara på de små saker man lär sig omedvetet. Idag lärde jag mig tillexempel att:

- Jag kan ta en och samma buss hela vägen från mig till Cecilia, bara man går till andra sidan stationen.

- Det finns 100 tunnelbanestationer i Stockholm. Jag läste det i SL:s spalt i Metro och sen kontrollräknade jag på linjekartan i tunnelbanan på väg till skolan.

- Kaviaren kan trilla av från äggsmörgåsen om man inte vinklar tuben och "trycker till den" över äggen. Jag lärde mig då även att det går att plocka upp den uttryckta kvaiaren och lägga tillbaka den på smörgåsen om den inte är tilltryckt. (Rekommenderas dock inte om du tappat kaviaren på marken eller ett otorkat bord)

Vad har du lärt dig idag? Tänk efter ordentligt!

Som Times Square fast mindre..

Jag sitter och tittar ut genom vardagsrummets stora fönster. Jag ser neonskyltar; ICA, Feelgood, Siemens och diverse andra.. Det är som ett Times Square i minformat. Väldigt mini. Nästan lite för mini för att gå att jämföra.

Där kom ett flygplan också. Det såg nästan ut som om det skulle flyga in i den stora byggnaden bredvid, den som är som en skyskrapa.. en miniskyskrapa.. en väldigt liten skyskrapa i så fall.. krasch!

Nä, det skulle nog bara landa på Bromma flygplats..

Ja, jag har lite tråkigt..

Nu blev det fel igen..

.. nä, Sara är född två dagar efter mig, samma år alltså, vi låg ju till och med på samma sal på BB när vi föddes, och inte var jag där ett år inte.. vet inte vad jag fick 52 veckor ifrån.

Är nog dags att gå och lägga mig nu..

25 år och en vecka

Rättelse: Storasyster har rätt. Det är ju mitt 26:e år som påbörjats nu.

I morgon påbörjas storkusinens 27:e år alltså! Hon är född 51 veckor före mig. Exakt. I torsdags påbörjades Saras 26:e år. Hon är född 52 veckor och två dagar efter mig. Exakt.

Så kan man ju hålla på ett tag om man vill..

1 tim 15 min..

Jag är närmare 20 än 30. I alla fall i en timme och en kvart till, sen blir det tvärtom. 25. Det låter så mycket mer än 24. Men så tänker man ju varje år. Sen tar det ett par månader innan man vant sig vid sina nya ålder.

Mitt tjugofemte år blir nog ett bra år :) R har bjudit hem mig i morgon kväll, får se vad som hittats på där. Eftersom jag inte ska fira med familjen förrän jag åker hem, så blir det med vännerna på födelsedagen! Sen kommer S hit om ett par veckor, hemlighetsfull som få med en överraskning. Jag som är såå nyfiken av mig!!

1 tim och tio min..

Veckoslut..

Idag har vi haft mentorsgenomgång nr 2 den här veckan.. vet inte varför vi ska ha två seminarier om vad vi kan förvänta oss av våra mentorer mm och det verkar som många i klassen tänkte detsamma för vi var bara 4 stycken där! Läraren verkade lite putt för att jag ännu inte bokat tid med min mentor, så nu har jag skickat iväg ett mejl med en förfrågning om ett möte nästa vecka! Det är ju ändå mellan henne och mig liksom.. :)

Nu är det städdags, födelsedagsinflyttningsfest här ikväll med premiärutgång efter sommaren! Vet inte vad jag ska ha på mig heller.. impulsköpte en kjol förut, men vet inte hur bra den var egentligen..

Från ett city till ett annat

New York var awesome! nån som säger nåt annat ljuger! Hann både med att shoppa shoppa, gå på musikal och vara turist! Tog en dag och åkte från ön och ut till Brooklyn, Williamsburg. Det ska ju vara det nya, trendiga, vintagestället och det kändes direkt att man var utanför Manhattan. På andra sidan East River såg man skraprorna i skyn, medan man själv var som i en småstad. Men ärligt talat så gillade jag ändå Manhattan bättre.

Nu är jag tillbaka i Stockholm, skolan har kört igång och hösten verkar vara på väg. Vardag igen enkelt!

RSS 2.0