Red hot... paprika?

Det är en hårfin skillnad på skivad röd chili och skivad röd snackpaprika.. i alla fall till utseendet..

Åt Thaimat igår, köpte en som det INTE stod "stark" på, för när det gäller thailändsk mat så är ju starkt, ja... Starkt! Tog en kyckling i nån currysås. Jättegott och sådär svenssonlagom starkt! Så hade de blandat i lite (vad jag trodde) sån där god snackpaprika.
Men det var inte paprika, det var chili..

Den hårfina skillnaden gäller INTE smaken! Det brände verkligen i munnen en lång stund, för det  var ju ingen liten bit jag åt, då jag trodde det var paprika!

Nu tänker ni att, men hallå, klart det är chili och inte paprika när det är thailändsk mat, pucko! Men hallå, säger jag då, rätten stod faktiskt under "Inte starkt"..


Häxor på scen

Såhär gick det till under den ljuva kårtiden på B. Två systrar. Halloween. Svart nagellack. Och en scen.


Fler godingar..Halmstad beach

Förlåt baby men jag var tvungen.. såå lovely bild!



På promenad genom stan..

haha ibland kan det räcka att bara tänka på Frida för att börja skratta:) som den här höstpromenaden i Halmstad förra hösten..




ibland ser man vandrande kontrabaser i Halmstad!

Inklädd

Sådärja! nu e även min balkong inklädd! De hann lagom till att det blåste upp till tokstorm här! Nu är det bara att vänta tills de ska börja bila upp hela golvet därute också.. jag har hört hur det ekat från andra hussidan..


Hustomtar med huvudnyckel?

Det är ett märkligt hus jag bor i. Återigen-tvättstugan. Jag hade tvättid idag 11-14. Jag bokade i slutet på veckan och hade skrivit upp det hyfsat prydligt i min kalender. Jag startade tre maskiner, gick ut för att duktigt boka en ny tid, då jag märkt att det tar ett tag att få tid och då ser jag att min bricka ju inte alls sitter på den här tiden. (det är sån där omodern bokning med nycklar i det här huset) Nä, den sitter på 16:e kl 7-11. Sen när skulle jag, den mest morgontrötta av oss alla, gå upp för att tvätta kl 7 på morgonen? Det var ju bara att stå kvar och vänta tills han som hade bokat denna tiden kom och be om ursäkt tusen gånger och försöka stoppa maskinerna. Vilket, (som tur var egentligen, för att slippa massa blöta halvtvättade kläder) inte gick. Två av maskinerna var bara 30 minuters så han behövde ju faktikt inte vänta så länge.. men det värsta är ju som sagt; hur hamnade min bricka på den plats där den satt? Det lät ju som värsta bortförklaringen när jag sa att "någon måste ju ha flyttat på min bricka"... Men någon MÅSTE ju ha gjort det! Finns säkert nån hustomte med huvudnyckel som haft lite tråkigt nån dag och ville jävlas lite..

Haha, lyckades få rent massa saker iaf som nu hänger på tork i lägenheten!

Nu är det dags..

...att passa på att använda conversen innan allt slask och blask förstör dess raska  trask!


Nu är de snart här..

Balkongmännen har startat upp även på vår sida huset nu och snart når de min balkong.. persiennerna är nerfällda i samtliga fönster, halvt vinklade uppåt, då jag kan se ut, men ingen in. Detta för att undvika någon form av fönsterspioneri från de skyhöga ställningar som är så breda att de når ut både till sovrumsfönsret och vardagsrumsfönstret.

Så kan det se ut..


När man är mitt uppe i pluggandet..

Väckarklocka?

Som tidigare sagts så renoveras det balkonger här i huset. Det både syns och hörs. Jag som inte är den mest lättväckta personen vaknade i morse av något konstigt ekande ljud. Jag har hört det konstiga ekande ljudet flera morgnar och det låter inte som en borrmaskin, en skruvdragare eller såg brukar göra. Det konstiga är att jag bara hör detta ljud precis när jag vaknar. Det liksom tränger igenom trumhinnorna och möts nånstans mittemellan hjärnhalvorna så att jag tvingas upp ur sängen för att slippa det. Och då slutar det. Nu har jag kommit på att det kanske ändå är en borrmaskin, en skruvdragare eller en såg, fast de låter som något helt annat då jag är mittemellan sovande och vaken. Vad kan det annars vara för ljud som agerar väckarklocka just för mig?


Kvällsmackor


Har moffat massa mat och äpplepaj med vaniljsås hos Caroline idag, vilket slutade med att vi pöste i soffan hela eftermiddagen till en dålig film. Först nu är jag hungrig igen. Delikatessknäcke med Kalles e ju farligt gott! Och med nyponsoppa till...:) Jag vet, det är jättenyttigt med så mycket socker precis innan läggdags!

Halvfit

Kan ju ytliga till det hela med att visa upp min fina kjol som jag köpte (och hade på mig) i lördags!

Kritiskt

Det blir allt svårare att läsa tidningar mm ju längre in i en journalistutbildning man kommer. Det kritiska förhållningssättet börjar redan från termin 1 i universitetsstudier. Jag har snart avverkat 10 terminer i den akademiska världen och dess förhållningssätt och tror nog snart inte på något längre om det inte kan bevisas ha en vetenskaplig grund eller som i alla fall kan argumenteras för på ett trovärdigt sätt. 

Ja, vi har återigen källkritik på schemat. Den här gången ska vi granska källor om det något komplexa "intelligent design". Någon som har en åsikt?

Shake it!

Igår var det girl's night out. Eller rättare sagt everyone's night out. Stan var överfull av glada Halloweenfirare, vissa betydligt mer utklädda än andra. Sent ute som vanligt tänkte vi först ta en drink på Fridays, där det gick kanske 4 pers per stol, så  vi gick i stället vidare till Obaren, men inte heller där räckte det att vara liten och smärt för att få plats. Då tänkte vi att vi går till nån klubb direkt och sätter oss där lite innan alla andra kommer.. det tänkte många andra också. Det blev Ambassadeur, massa folk trängdes utanför, men vi hade tur och slapp köa så det blev raka vägen till dansgolvet och skaka rumpan på 90-talsdansgolvet till Sing Hallelujah och Up in here...

Förövrigt höstens kallaste natt och blev premiäranvändning av nya dunjackan från Boomerang! Tack mor och far, den var värd varenda krona!

Solen är gul

Syrran skrev i kommentarsfältet att nyfikenhet och förundran kan vara ett släktdrag. Hon hade fört en diskussion på jobbet kring huruvida vi ser färger på samma sätt och jag slås av minnet att exakt den diskussionen hade jag med några klasskompisar i högstadiet och tillslut var havla klassen engagerade och diskuterade om så som jag ser grönt kanske en annan ser gult osv (till lärarnas förtret) Och vi kom även fram till att även fast alla kan konstatera att solen ju faktiskt är gul, så är det ju ändå inte säkert att gul ser likadan ut för oss alla!

Jag minns att jag frågade faster som är ögonsköterska och hon sa att det inte kan vara så att vi uppfattar färger helt olika, det var något med färger och kurvor.. minns inte helt, men fullständigt övertygad är jag ändå inte..

RSS 2.0