Jag håller med Uggla..

Sitter och kollar på postkodmiljonären. Uggla kunde inte skrivit det bättre i sin blogg. Det är ju avbrott efter precis varje fråga. När man tänker på det så är det verkligen så!

Har läst lite om hur man fixar till slöjan nu. Kan inte beskriva det riktigt, men förstår ungefär nu iaf. Här kan man läsa lite om det.

Hur knyter man en slöja?

Jag brukar få höra att jag funderar mycket på saker och ting, ofta saker man kanske klarar sig utan att veta, men ändå blir man ju lite klokare, jag gillar tex programmet "så funkar det" på Discovery! Tänkte jag ska dela med mig lite av mina funderingar..

Förra veckan fick jag två jättefina afghanska sjalar av Annie, och kom att tänka på att många säkert använder såna som slöja. Jag ser ofta tjejer på tunnelbanan som har alla möjliga fina färgglada och piffiga slöjor med fina spännen i, men vad jag inte förstår är hur man knyter dessa så de sitter sådär bra? Det ser liksom inte ut som när man knöt påskkärringssjalen när man var liten..

Återkommer när jag vet..


Fett nytt

Hade jag varit tio år yngre hade det märkts direkt att jag kommer från Stockholm. Jag sa aldrig fett roligt, fett coolt och fett snyggt hår (i den bemärkelsen att håret är riktigt snyggt).

I Fredrik Lindströms bok "världens dåligaste språk" tar han han upp fenomenet förstärkande ord. Tillexempel är anledningen till att vi säger "jättesnyggt" för att man från början sa "jättestor" och menade stor som en jätte. Sen har ordet bara hängt med och egentligen tappat sin betydelse mer än att det är förstärkande. I och för sig har jag använt "asmycket", "svinkallt" och jag kan nog även säga "tokroligt" ibland.

Och hade jag varit femton kanske jag numera även sagt fetroligt eller fett roligt.


Shit!

Jag har precis upptäckt något helt fantastiskt! Jag säger bara Melissa Horn. Sen får ni lyssna själva.. och känna armhåret resa sig.. här tillexempel i en duett med Lasse..

Jag har pimpat!

Är så nöjd! Någon som gått in under flikarna "stilmall" och "kodmall" på sin blogg och märkt av kaoset likt en ostädat garderob. Det har jag. Men idag gav jag mig 17 på att pyssla lite med det. Försöka förstå. Pimpa liksom. Jag Googlade och fann sidan http://www.designadinblogg.se först tyckte jag den verkade vara för såna som kan lite mer om sånt här än vad jag kan, men icke! Jag har ju som ni ser lyckats byta färger och typsnitt och mer ska det bli! Prova! Det är skoj!

Jag har även lagt dit underrubriken Lantis in the city. Hade en blogg vid det namnet då jag första gången flyttade till Stockholm. Jag skrev om hur det var att upptäcka stan ur en småstadsflickas ögon och när jag googlade på den och såg att någon lagt den bland sina favvobloggar, blev jag inspirerad av ämnet igen.. nu har jag ju bott här ett tag, men här finns alltid saker att upptäcka... som nya saker att lära sig..

Idag har jag lärt mig..

...att pimpa min blogg! (på bra väg iaf)
...att jag ínte ska bli politiker utan hålla mig till att intervjua dem.

Kalllltttt..

Hade tänkt ta en promenad efter lunch i det friska (vinter)vädret, men så började det regna, toksmattra, på fönstret och jag blev så frusen att det inte hjälpte att krypa upp med en filt i soffan, så det blev ett bad i stället. Riktigt härligt.
Jag satte på lugna favoriter, tände ett par ljus och tog fram en bok... som jag inte läste..

Det tråkiga är att jag är lite rastlös av mig så det dröjde inte så länge innan det började krypa i benen och jag släppte ut vattnet, duschade av mig och nu sitter jag visst här igen:)


Motströms

Fick ta en omväg hem idag. När jag skulle igenom spärrarna vid Karlaplan stod det att det hänt en olycka på röda linjen, så var bara att ta bussen. Åkte till Odenplan och tog där gröna mot Fridhemsplan för att komma på rätt linje..

Man kan se mkt annorlunda folk på tunnebanan. Jag satt mittemot en kille i 30-årsåldern som satt och pratsjöng ur vad jag förmodar var en bönebok, bredvid satte sig en kvinna som helt plötsligt stoppade in lillfingret i örat och skakade om rejält en stund.. en bit bort var en kille som i övrigt såg helt vanlig ut, förutom sin stora plastiga blonda peruk som han verkade bära som om han låtsades som om det regnade ute.. undrar om det var medveten ironi med omvärlden eller om det var ett försök att få en stor häftig frisyr?
Det är coolt med folk som vågar gå mot strömmen lite!

Intervjuövningen idag gick väl hyfsat. Men har nog efter mitt skådespeleri som Mona Sahlin insett att jag inte ska satsa på att bli politiker.. tror inte att Mona själv skulle hålla med mig om allt jag påstod att Sossarna står för..:) men reporterrollen gick bra iaf och det var ju det som var viktigast!

Tror ni inte..

... att de var där idag också! Balkongarbetarna alltså! De måste ju på nåt sätt ha koll genom fönstren när någon befinner sig i tvättstugan, för idag var de två som säkert fått hålla sig ett tag. Inte för att vara sån, men det är ju långt ifrån helt obehagligt att det kommer in två främmande män när man står och plockar i sina underkläder längst ner i källaren i ett rum innanför rummet samtidigt som de pratar på ett helt främmande språk. Men visst, de var så artiga och sa hej.. jag menar inget illa med DEM, bara själva situationen...

Så... idag har jag lärt mig..

... balkongarbetare har koll på dig!

... allt om Mona Sahlins planer på en koalitionsregering.. Hamnade  ju i samma grupp som självaste ordförande för SSU, så gäller ju att vara påläst!

Stora tvättardagen

Idag är mitt namn bokat i tvättstugan 14-18. Då finns inga ursäkter. Jag hör till dem som väntar in i det sista med att tvätta då man bor i hus där det bara finns tvättstuga i källaren.. som nu tillexempel.. Tipset är att äga mycket underkläder! Då klarar man sig länge. Kläderna tar ju knappast slut..

Sist jag tvättade här hörde jag att någon kom in genom dörren jag lämnat på glänt. Efter en stund spolade det i en toalett och när jag gick ur torkrummet för att titta kom en yngre man ut från ett rum som visade sig vara en toalett som låg i tvättstugan.. Eh...heej......? Sen kom jag på att det nog var en av de arbetare som bygger nya balkonger i huset och som troligtvis fått tillträde till denna toalett.. men lite obehagligt att nån ska kunna ta sig in där jag har mina grejer.. Nu vet jag att det finns en extra nyckel som man kan låsa hela alltet med när man går därifrån så att ingen obehörig ska kunna komma in under min tvättid (alla har ju annars en nyckel som går till tvättstugan) det är liksom ett särskilt lås över det andra på dörren som man har förfogande över under sin tvättid.

Så det gäller ju för balkongbyggarna att pricka in sina toabesök när någon befinner sig i tvättstugan!

Rosa Bandet!

Det blev en kort tripp på stan. En fika nere på Souk med Elin, blev färskpressad apelsinjuice! Love it! Och nyttigt i dessa förkylningstider! och sedan en sväng upp till Topshop, men det enda som föll mig i smaken idag var två nya bomullslinnen,  som ju är en riktig förbrukningsvara! Det blev även årets Rosa Band med en söt text på! vädret gjorde nog sitt till att shoppinghumöret inte var på topp.

Idag har jag lärt mig..

 ...massor om Mona Sahlin och hennes planer på en koalitionsregering, med eller utan Vänsterpartiet? (Vi ska ha en övning i videointervju på JMK på torsdag, där man ska turas om att vara reporter och Mona Sahlin och kunna ifrågasätta respektive stå till svars för dessa frågor..)

...att en sekund för min storasyster lika gärna kan vara 3 timmar...

Sedan har jag även lärt Elin att det finns en källarvåning med skönhetsprylar på Åhlens :)

Brillor?

Haha, se där! Kanske blir brillor i stället för paraply sen:)


Regn, visa dig!

Lärde mig precis att regn inte visar sig på bild. Det är höst och det tokregnar. Av någon anledning vill inte regnet visa sig i kamerans lins, men det finns där, jag lovar. Inte ens dropparna på fönsterrutan som jag tagit bilden igenom vill göra sig till känna.. Det blir paraply på väg ner till stan idag. Kanske överväger att hålla mig inom någon gallerias väggar också. Eller ett cafés kanske..

Förresten..

..måste bara tipsa för er som inte vet.. Magnus Uggla är lika grym bloggare som artist! Kolla in www.magnusuggla.nu

Och jag som fortsatte så bra...

.. nu tänker jag inte ens skriva om senaste tidens bravader, har varit på tok för längesen jag skrev. Fick ny inspiration nu när jag såg att syrran uppdaterat sin och följt mitt koncept om kunskapssamlande! Let´s fortsätta i denna takten!

Idag har jag lärt mig...
 
...att hitta till Huvudsta i Solna. Och då menar jag inte att bara ta tunnelbanan dit och kliva av vid det ställe där de säger "nästa Huvudsta".

...att den riktigt fula röda lampan som fanns i denna lägenhet när jag flyttade in, är ännu fulare när man tänder den..

...att en stor lägenhet medför mer dammsugning.. (fast det har jag nog haft en aning om tidigare också..)

Vad lär du dig i morgon syrran?


RSS 2.0